A 2023.07.24. napján készült általános tájékoztató szövege

a Bátor Program

peres eljárásban résztvevő tagjai részére

 

2023. évi tagdíj

Tájékoztatjuk azokat a Kedves Ügyfeleinket, akik a Bátor Program Egyesület tagjai és még nem rendezték tagsági díjukat: azt az Egyesület bankszámlájára utalják.

Az egyesületi tagdíj: 2.000Ft/hó. Minden megkezdett naptári hónap egész hónapnak számít a díjfizetés tekintetében. Befizetés kizárólag átutalással a CIB Banknál vezetett 10701331-67706985-51100005 számlára történhet bármely számláról. A közleményben a tag neve és a teljesített hónap, hónapok szerepeljen (pl. Kovács Béláné 2023.1-2. vagy 2023.1-12).

Szolgáltatást csak a tagok részére végzünk.

 

Kedves Tagtársak

1. Eddig az Európai Uniótól kaptuk a legtöbb támogatást:

a) az Unió Bizottsága betiltotta a korlátlan kockázatú deviza hitelezést;

b) az Unió Bírósága (EUB) pedig egyre hangosabban fejezi ki fogyasztóvédelmi elvárásait (tisztességtelen szerződés esetén például a Kúriai kötelező tőke+20-30%-os kockázati és kamat elszámolási rendszerét törölte, helyette a tőke+ 0% kockázat, 0% kamat, 0% költség, 0% késedelmi kamat számítását teszi lehetővé).

2. Az unió támogatja a hátrányos helyezű társadalmi rétegek felzárkóztatását. Ha a deviza hitelesek és más hasonlóan pénzügyi nehézséggel küzködő fogyasztók össze tudnak fogni, bízhatunk az Unió további jogi és remélhetőleg anyagi támogatásában.

3. Az Adósfelzárkóztatás azonban sokkal szervezettebb fellépést igényel annak szervezeti és anyagi hátterével együtt.

4. Mindenkinek jól felfogott érdeke a tagsági viszony, hogy az egyesületi szolgáltatásokból, uniós pályázati pénzekből részesülhessen.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Köszönjük a figyelmet

Dr. Ölveczky István