www.batorprogram.hu

Vissza az Akciózunk oldalra

 

Akciózunk

régebbi programok

 

 

BÁTOR Program hírei

Hírszövetségi akciók itt olvashatók

támogassuk szövetségeseinket a hír továbbításával, a személyes közreműködéssel, jelenléttel

Hírszövetség tagjait itt találja

 

2018.10.02. Egy kis segítség a Kúriánknak

Egy kis segítség a Kúriának, most a Hiteles Magyarok Fórumától. Az ügyvéd kartársak figyelmébe ajánljuk, mert kifejezetten a tárgyalóterem hangulat lengi körül.

eredeti forrás: http://www.hitelesmagyar.com/media/kunena/attachments/155/amicus_c51.pdf

 

2018.10.02. Mit is kellett volna tartalmazni a devizaárfolyam kockázat feltárásnak?

Érdemes rászánni azt a 20 percet a Hitelesmozgalom vezetőjének, Szabó Józsefnek az ismertetőjére. Mindenki számára érthetően összeállította azokat az információkat, amely elhallgatását számonkérünk a perekben.

 

2018.09.26. Egy kis segítség a Kúriánknak

Eltérő irányban gondolkoznak a civilek és az ügyvédek. A civilek szerint törvényi megoldás kell. Minden devizaszerződés tisztességtelen.

Az ügyvédek szerint perben, szerződésenként kell vizsgálni a tájékoztatás körülményeit, amelyből a tisztességtelenség megállapítható.

Az összekötő kapocs a jog helyes alkalmazásában van. Példa erre az árfolyamrés tisztességtelensége, amely minden egyedi szerződési körülmény vizsgálata nélkül, magából a szerződésből megállapíthatóan tisztességtelen.

Tehát általánosan megállapítható, hogy az a szerződés, amely nem tartalmazza a fogyasztó számára belátható gazdasági következményt (nem a korlátlanságot!), az tisztességtelen. Így különösen tisztességtelen az a deviza elszámolású kölcsön (lízing) szerződés, amelyben az árfolyamkockázat feltáró nyilatkozat nem tartalmazza világosan érthetően az alábbi 3 tájékoztatás mindegyikét, miszerint:

- a törlesztőrészlet meghaladhatja a fogyasztó jövedelmét;

- a törlesztőrészlet meghaladhatja a forint alapú kölcsönök törlesztőrészletét;

- a korlátlan kockázat kezelési módját (forintosítás, futamidő hosszabbítás, stb.), a fogyasztó törlesztési teljesítésének felső határát.

 

2018.09.25. C-51/17 elemzése Dr. Madari Tibor ügyvédtől

 

2018.09.24. Összeült a Kúria

A hír margójára:

Ha ilyen egyszerű a döntés a devizahitelesek ügyében a javukra, akkor mit tanácskozik a bírói kar, mit tanulmányoz? Csak nem az újabb elutasításra ad eligazítást? Kedves Devizahitelesek! Jó lesz, ha felállnak a székükből és elkezdik szervezni magukat a Parlament elé. Amíg nem késő!

 

2018.09.24. Összeült a Kúria

A hír szerint: " A rendkívül összetett jogkérdéseket tárgyaló ítéletet a Kúria Polgári Kollégiuma tanulmányozza. A Polgári Kollégium vezetője az ítélettel kapcsolatban felmerülő értelmezési kérdések megvitatására összehívja a Kúrai Elnöke által évekkel ezelőtt felállított konzultatív testületet, amelyben valamennyi ítélkezési szint ilyen ügyeket tárgyaló bírái képviselve vannak."

 

A 2018.09.20-i elemzésünk szerint egyáltalán nem bonyolult a képlet, csak kínos a bankoknak. Mit nem ért a Kúria?

Az árfolyamkockázat akkor tisztességes, ha a fogyasztó beláthatta annak gazdasági következményeit a saját jövedelme viszonylatában. Melyik szerződés, kockázatfeltárás tartalmazza, hogy a törlesztőrészlet emelkedése meghaladhatja a bevizsgált jövedelmét?

Persze, ha a bíróságok betartanák a polgári jog alapvető szabályait, akkor fogyasztóvédelem se kellene, meg tisztességtelen feltételt sem kellene vizsgálni. A szerződésben meg kellett volna határozni azt a törlesztési felső értéket, amelyet a kölcsönfelvevő még képes fizetni (szerződési akarat a polgári jogban, gazdasági következmény belátása a tisztességtelenség körében). Ez jelentené a jogállamiságot.

 

 

FIGYELEM! A JAVASLATUNK!

1. A megoldás: nem kérünk többet csak ugyanazt az elbánást, elszámolást, mint az árfolyamrésre a C-26/13. EUB ítélet után kaptunk. Akkor a Kúria döntés, majd törvény alapján a tisztességtelen árfolyamrést megszüntették és a fogyasztóknak a tisztességtelenül felszámított díjat visszafizették (beszámították). Most a tisztességtelen árfolyamkockázatot kell megszüntetni, szerződéskötéskori árfolyamon elszámolva visszatéríteni.

 

2. A fogyasztók kérjék meg az őket képviselő ügyvédeket, hogy a Kúria előtt fekvő pereikben azonnal világosítsák fel a Kúria tanácsot, mielőtt még maguk jutnának más döntésre. Így mi megírjuk, hogy:

- az eddigi perekben meg sem jelent a fogyasztóvédelem (tessék megnézni, hogy a blanketta ítéletek nyugodtan szólhattak volna egy vállalkozóról is, mert fogyasztóvédelmi rendelkezés nem került érvényesítésre), az r.Hpt. 213.§ (1) bekezdés fogyasztóvédelmi rendelkezéseit (konkrét adatok) lesüllyesztették a 210.§ (2) bekezdés szintjére (kiszámíthatóság), amely csak általános ügyfél védelmet jelent;

- semmibevették a klasszikus polgári jog alaptételét: a szerződési akaratot! Melyik szerződés tartalmazza azt a maximális törlesztőrészletet, amelynek a teljesítését a fogyasztó még be akarata vállalni? Mekkora kockázattal kellett számolnia a fogyasztónak? Beláthatta-e, ha a Kúria szerint a banknak fogalma sem volt róla. Mitöbb, nem is volt várható jelentős árfolyamváltozás 2004-2006 tájékán;

- kérni kell a C-26/13. EUB döntés szerinti elszámolást.

 

2018.02.05. "Elég volt" akció nem elég! Nyomtatható verzió

Az aláírásgyűjtést meghosszabbítottuk 2018.03.08. napjáig.

Az akciót a facebook szerint 33ezren olvasták. A Hírszövetség tehát beindult. A tiltakozók száma 148! A kedves honfitársaink már olvasnak, de még nem írnak, még szundikálnak. Folytassuk! A levelet mindenki aláírhatja, aki egyetért az igazságszolgáltatás helyreállításával. Nem kell, hogy devizahiteles legyen, csak az igazságérzetét érintse meg.

 

2018.01.24. ELÉG volt a Kúria törvénysértéseiből!
Nyomtatható verzió  Kép verzió
 
FELHÍVÁS       Nyomtatható verzió

A Kúria gazdasági elvi határozatról döntött. Éppen azután, amikor a Fővárosi Ítélőtábla ezügyben az Unióhoz fordult. Nagyon gusztustalan, bankvédő taktika a fogyasztói pernyertesség megakadályozására. "ELÉG VOLT címen" aláírásgyűjtéssel tiltakozzunk a Kúria fogyasztóellenes magatartása ellen!

Az 1/2008 GH itt olvasható saját magyarázattal     

A C-34/18 előzetes döntéshozatali eljárás szövege iit olvasható

 

Követeljük az 1/2018. Gazdasági Elvi Határozat visszavonását és

a Határozatot aláíró bírák azonnali felfüggesztését.

 
Kedves Barátaim/Tisztelt Sorstársak!

A felhívás magáért beszél. Aki segíteni akar magán és mindannyiunkon, most tehet érte. Kérem, aláírásával adjon nyomatékot az ügynek. Kérem, nyomtassa ki a felhívást. Egy felhívást többen is aláírhatnak. Kérem neve és aláírása mellett tüntesse fel a lakcímét is. Aláírás gyűjtésével is segíthet. Az aláírt felhívásokat a Bátor Program Egyesület 1154 Budapest, Őrjáró tér 5. címre megküldeni szíveskedjenek. Az összegyűjtött leveleket 2018.02.05-én fogjuk a Kúria elé terjeszteni.

 

 

 

2018.01.22. Ki és visszalakoltatás
Bereczk Krisztina beszámolója egy ordas jogtiprásról, hatalmi visszaélésről és a civil összefogás eredményéről.

 

 

2018.01.19. Nyertes perek
Dr. Bihari Krisztina ügyvéd a Fővárosi Ítélőtáblán úgy nyert jogerősen a LOMBARD ellen, hogy a szerződésben szereplő forint törlesztőrészlettel kell visszafizetni a kölcsönt.

 

2018.01.19. Nyertes perek

A Szlovén Legfelsőbb Bíróság pedig kamatmentes visszafizetésről döntött "arra hivatkozva, hogy a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek magas kockázatáról"

 

2018.01.13.
Ma megalakult az Adós Kamara
A konferencia 1 órában itt látható

Ma a budapesti Krisztina Hotelben Dr. Ravasz László meghívására közel 200 fő vett részt az Adós Kamara alapításán: civilszervezeti vezetők mellett jogvédők, civilszervezeti aktivisták, ügyvédek és a támogató média. A Kamara célja az adósok (most elsősorban a devizahitelesek, ezentúl azonban minden más adós is –forint kölcsöntől a rezsi tartozásig-) védelme három úton:

1. Jogi megoldás: peres eljárás;

2. Civil megoldás: társadalmi összefogás, erődemonstráció;

3. Politikai megoldás: törvénymódosítás.

Hamarosan elindul a kamarai honlap, ahol minden információ megjelenik, amit tudni kell, tudni lehet devizahiteleseknek, civilszervezeteknek. Az oldalon minden civilszervezet elérhetővé válik.

       

 

2018.01.10. C-51/17
Nem akció, de nagyon fontos
Az Európai Unió (luxembourgi) Bírósága 2018.02.22-én tárgyalja a Fővárosi Ítélőtábla által feltett kérdéseket, amelyre eddig nagyon sok peres ügyet felfüggesztettek. Emlékeztetőül a legfontosabb kérdés, hogy " szükségképpen általános jelleggel megfogalmazott tájékoztatási kötelezettségnek a tényállási részben ismertetett teljesítése is kielégíti e követelményeket, vagy a szerződéskötés időpontjában a pénzügyi intézmény által ismert, illetve általa hozzáférhető és a fogyasztó kockázatát érintő adatokat is közölni kell? "
Konyhanyelven: elegendő-e a szerződésekből ismert formai figyelmeztetés az árfolyam emelkedésére, vagy annak ismert szakmai okait is el kellett volna mondani?
Imádkozzon mindenki és kérje a szolgálatos angyalkáit, hogy a legmegfelelőbb döntés szülessen, mert az egycsapásra végett vetne a devizahiteles problémának!

 

7.      2018.01.02.

A Szövetségi Találkozók következő színhelye: Pécs

2018.01.06. szombat 16:00

 

PÉCS

Iparosház 301. terem

Rákóczi utca 24-26.

Kapcsolódó kép

2018: Devizahitelesek előre!

Képesek vagyunk-e átvenni a saját sorsunk irányítását?

 

Aki igennel válaszol:

Bertha Szilvia pártelnök (ÉÉHP),

Tóth Attila országgyűlési képviselőjelölt (ÉÉHP), Dr. Orgován István ügyvéd,

Németh Zoltán Magyarok Szövetsége, Kovács Magdolna Csak a nőnek magazin tulajdonosa, Bereczk Krisztina szervezési vezető (BP), Dr. Ölveczky István (BP)

és két meglepetés vendéget is várunk.

Tessék Őket kérdezni, hogyan kell csinálni!

Támogatónk: Szabad Pécs – online média

 

6.      2018.01.02.

Az Egyesület vezetése sikerekben gazdag, békés új esztendőt kíván tagjainak, kedves családjuknak és mindazon honfitársunknak, akikhez eljut a hírünk. A 2018. évre legyen a közös fogadalmunk, hogy megmutatjuk, érdemes összefogni ügyeink rendezésére.

Köszönet mindazon kedves harcostársunknak, akik segítik munkánkat a perek felvállalásával, a közösségi programok szervezésével.

 Áldás kísérje útjukat!

 

5.      2017.12.19.

NAV inkasszó, amíg el nem pusztulunk avagy karácsonyi ajándék a közhatalomnak a mi pénzünkön!

Összeesküvés elméleteim nem szoktam közzétenni. Most se mondom, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara, és a NAV bankszövetségi megrendelésre dolgoznak. Azt azonban közzéteszem, hogy a saját szociális szövetkezetünk ellen a NAV inkasszót rendelt el. Az ügyvédi iroda számlájára szintén NAV inkasszó került. Az ügyvédi kamara koncepciója pedig 400.000Ft pénzbírságba kerül nekünk, így ügyfeleinknek.

És ma leinkasszálta a NAV a Bátor Program Egyesület bankszámláját is. Van-e kiút? Írta: Dr. Ölveczky István

Kiút a hatalom fogságából!

 

Kedves Bátor Program Egyesületi tagok!

 

Mától aktív üzemmódba kapcsolunk!

 

1. Arra kérek minden tagunkat, hogy

egy havi tagdíját [1000Ft] most

azonnali "mentőcsomagként" küldje, és decembertől megbízhatóan fizesse.

Számlaszám: CIB 10701331-67706985-51100005

Ezzel a további működésünket biztosítani tudjuk.

2. Bátor Program Pontok országos hálózata

A devizahitelesek ügyeinek intézése adta a tapasztalatot a szervezésére: olyan tanácsadó, kiszolgáló irodák, ahol a leggyakoribb jogi, szakmai, ügyintézési kérdéseire kap ingyenes választ, segítséget. A szolgáltatásainkat házhoz visszük a tagjainknak.

 

 

4.      2017.12.11.

Csináljunk egy kis reklámot magunknak: aki tudja, küldje tovább emailen, facebookkon, meg ahol értelmét látja. Mire Pécsre érünk (2018.01.06.), már jól szervezett hírláncot szeretnénk működésben látni!

Szabadszálláson jelentjük be a banki és más jogászokat is megbotránkoztató, de vaslogikával felállított következő (II.számú) devizahiteles programelemet [lex Kerekes]. Az alapot (I.számú) már mindenki fújja, remélem: forintosítás szerződéskötéskori árfolyamon.

 

2017.12.14. csütörtök 18:00

 

SZABADSZÁLLÁS

 

Ipartesület nagyterme (Duna utca 11.)

 

Beszélgetés Bertha Szilvia elnökkel

(ÉRTÜNK ÉRTETEK a Hiteles Párt rendezvénye)

Hogyan szeretnék látni a jövőt Szabadszálláson?

 

Dr. Ölveczky István és Bereczk Krisztina

(Bátor Program Egyesület):

Hogyan és mennyiért perelhetünk 2017-ben?

Mi várható 2018-ban?

 

Ingyenes tanácsadás egyedi ügyekben is!

 

 

3.      2017.11.15.

Na jó, Kedves Devizások, lehet javítani Egerben

2017.11.28. kedd 18:00

Eger, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 19-21.

HBH Bajor Sörház

Tián Pál László fényképe.

ÉRTÜNK ÉRTETEK a Hiteles Párt rendezvénye

Beszélgetés Bertha Szilvia elnökkel

Milyen jövőt szeretnénk?

 

Dr. Ölveczky István (Bátor Program Egyesület):

hogyan is rendezzük a (deviza) tartozásainkat? Csak rajtunk múlik!

 

Ingyenes tanácsadás egyedi ügyekben is!

(És ez legyen csábító erő, hogy megmutassuk, hányan vagyunk Egerben cselekvő devizások).

 

2.      2017.11.14.

Az első akción a devizások egyest kaptak, nézzük a második feladatot:

Legyen minden devizahitelesnek egy pere!

Nehézsorsú forint hitelesek is csatlakozhatnak!

Vigyázat! A határidő 2017.12.31!

Itt a "menü", amiből választani lehet

 

A perhez ezeket az iratokat kell összegyűjteni

 

Miért? A civilszervezetek szerint:

 

A sok per mutatja, hogy nem megoldott ügy, hanem társadalmi probléma. (Aki persze egyért a Kormány nyilatkozattal, annak nem kell perelnie.)

 

A per lehetőséget ad, hogy minden adós hivatalos fórumon, jegyzőkönyvbe mondhassa, milyen törlesztőrészletet ígértek annak idején és mi lett belőle (akinek nem emelkedett, nem kell perelnie.) A sok per már hatott a bíróságok gondolkodására és az Unióhoz fordultak.

 

A sok per leterheli a bíróságokat és megoldást keresnek a perek csökkentésére. Uniós kontroll alatt pedig nem fog menni az indokolatlan elutasítás.

 

A hitelezői megállapodáshoz a legjobb alkupozíció érhető el perrel.

 

Miért? Az ügyvédek szerint:

 

2018. január 01-től új polgári perrendtartás lép életbe, a keresetindítás százszor nehezebb lesz, mint előtte!

 

A nehezebb perindítás nagyobb időráfordítást igényel, amely egyrészt kevesebb ügy befogadhatóságát jelenti, másrészt magasabb költségeket, ügyvédi díj emelést.

 

A részletfizetés mindkét fél érdekét szolgálhatja, az új Pp. elkerüléséért az ügyvéd boldogan elfogadja a díját részletekben is.

 

Ma 15.000Ft illetékkel elindítható a kereset. Ennyit feltétlenül szánni kell rá.

 

Megszűnnek a végrehajtási perek. Mindennek a kiindulópontja a semmisségi per lesz.

 

 

 

 

1.      2017.11.06.

2017.11.11. szombat 16:00

Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.

Hotel Konferencia Czuczor terem

ÉRTÜNK ÉRTETEK a Hiteles Párt rendezvénye

Beszélgetés Bertha Szilvia elnökkel

Milyen jövőt szeretnénk?

 

Dr. Ölveczky István (Bátor Program Egyesület): hogyan is rendezzük a (deviza) tartozásainkat? Csak rajtunk múlik!

 

ÉRTÉKELÉS

A rendezvényen sok felemelő gondolat hangott el. DE!!!!!!!!!

Tudják, hány devizahiteles tisztelt meg: 00!

 

Kedves Devizahitelesek!

Erre a tevékeny önmegsegítésükre gondoljanak majd, amikor karjukban a gyermekükkel Önök és sorstársaik az utcára kerülnek.

És ne menjenek el szavazni sem! Majd eldönti a pénzügyi hatalom az Önök feje felett, hogy kit érdemes hatalomban tartani. [Dr.Ö.I.]

Más az egzisztenciáját, az életpályáját áldozza Önökért:

 

Dr. Szepesházi Péter interjúja

 

ATV riport

 

 

Vissza az Akciózunk oldalra