www.batorprogram.hu

Akciózunk

El ne felejtse! Legyen egy pere!

Az aláhúzott szövegrészekre kattintva annak tartalma nyílik meg.

F5 gomb megnyomásával frissítheti az oldalt (egyébként csak a régebbi verziót tudja csak olvasni)

 

2018.10.12. Faktorálálási pályázat Leadási határidő: 2018.10.26!

Ahogy korábban jeleztük, eljött az ideje, hogy magunk szervezzük meg a banki követelések kivásárlását.

A pályázatban az vehet részt, aki rendezni szeretné a tartozását és erre egyösszegű (vagy részlet)fizetési lehetőséggel rendelkezik.

Kérjük töltse ki és küldje vissza a mellékelt Adatlapot 2018.10.26. napjáig. Letölthető verzió: Adatlap

Mindannyiunk érdeke, hogy a legtöbb adóst behozzuk a rendszerbe, mert nagyobb adós csomag kivásárlása alacsonyabb összegen valósulhat meg, mint az egyenkénti adósságrendezés, kivásárlás. Segítsék egymást, keressék egymást és ajánlják a lehetőséget, kifejezetten reklámozzák a közösségi oldalakon.

Mi felkészültünk!

 

2018.10.12. Javaslat az ügyvédeknek, mire hivatkozzanak a perekben az árfolyamkockázatról

Biztassák ügyvédjeiket, hogy alkalmazzák az itt közzétett hivatkozásokat.

 

2018.10.11. Állítsuk meg a végrehajtásokat

2018.10.14. 16:00 Kossuth tér

Az Adóskamara tájékoztatót tart a C-51/17. EUB ítélet alkalmazhatóságáról és

a jelenlevők aláírásukkal szorgalmazhatják a végrehajtások azonnali felfüggesztését tartalmazó törvényjavaslat parlamenti elfogadását.

 

2018.10.11. A kúria döntött

A Kúria úgy döntött, hogy minden marad a régiben.

Hányan is voltak az utcán a devizahitelesek közül a Kúria jobb belátására bírására? Ön, aki olvassa, ott volt? Ön hány érdekvédelmi szervezetnek tagja és ott milyen aktív tevékenységet végez? No a Kúria álláspontja éppen az Ön "eredményes" működését mutatja. Ha nem akarja elveszteni a lakását, akkor tegyen érte. Ma már kevés perelni. Az csak az alap, az csak része a megoldásnak, de maga a megoldás.

Kezdje azzal, hogy az itt megjelenő híreket megosztja 10-20 társával, hírláncot szerveznek és a társai is tegyék ugyanezt. A civilszervezeti tagok pedig vegyék komolyan a tagdíj fizetést, mert az is segíti a munkát, ha a vezetőknek van miből fizetni a könyvelőt, az utazásokat, ha már az idejüket szánják Önökre.

eredeti forrás: http://kuria.birosag.hu/hu/konz-ervenytelensegi, http://kuria.birosag.hu/sites/default/files/konz_testulet/sajtokozlemenyc-51.17_masolata_0.pdf

 

2018.09.21. Fogyasztóvédelem az Unióban

Kedves Bátor Program tagok és támogatók!

Az európai bírósági döntések kapcsán két gondolat fogalmazódik meg:

1. Ha az Európai Bíróság döntései jelentősen befolyásolják –a fogyasztók érdekében- az ítélkezési gyakorlatot (lásd árfolyamrés kérdése a C-26/13. EUB ítélet előtt és után);

2. Ha az uniós szervek határozzák meg a tisztességes eljárás kereteit, tehát (most már szélesebb jogkörben gondolkodva) a tisztességes jogvédelmet (lásd Sargentini jelentés);

akkor nekünk nem kellene ott lennünk a saját érdekeink védelmében (a pártjaink és pártcsaládjaik helyett)?

 

HÁT LEGYÜNK OTT!

Készüljünk az Európai Parlamenti választásra!

 

2018.09.20. Itt a C-51/17. Európai Bírósági Ítélet

Itt található a Bátor Program elemzése

A jó hír, hogy mindazt megerősíti, amit eddig állítottunk a devizakölcsönök tisztességtelenségéről: röviden: a fogyasztónak tudnia kell, hogy mit vállal a saját pénzügyi teljesítőképességeihez képest!

A rossz hír, hogy ezt eddig sem akarta a magyar bíróság figyelembevenni.

A C-51/17. sikerpályára akkor áll, ha az alapügyletben a Fővárosi Ítélőtábla megállapítja az Ella Bank árfolyamkockázati kikötésének a tisztességtelenségét. Az elsöprő sikerhez pedig a felülvizsgálat megnyerése is szükséges a Kúrián.

 

2018.08.08. Készüljünk szeptemberre!

Röviden megfogalmazhatjuk, hogy gyalázatos, amennyire a parlament a devizahitelesek problémáját mellőzi. De az is gyalázatos, hogy a devizahitelesek képtelenek magukért kiállni. (Az Adóskamara március 13-i erődemonstrációján a 3millió devizásból 300fő vette a fáradságot a megjelenésre. Az április 8-dikai választásokra ugyanez a 3milliós tömeg elfáradt és sikeresen beszavazta azt a pártot, aki át sem vette az Adóskamara 12 pontját!)

 

A Bátor Program 2 akciót indít, esélyt adva az érdekeink érvényesítésére.

1. Faktorálás

Feltérképezzük azokat az általunk ismert adósokat, akik meg akarják oldani a tartozásukat és erre egyösszegű (vagy részlet)fizetési lehetőséggel rendelkeznek. Bankonként csokorbaszedjük és faktorálni fogjuk.

 

2. Aláírás gyűjtés

Dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő elkészítette a devizahitelesek és a családtagjaikat otthon ápolók körében szükséges intézkedések törvényjavaslatát.

A mi dolgunk lesz, hogy a Parlament előtt felállított aláírásgyűjtő pultnál aláírásunkkal megerősítsük a törvénytervezet elfogadását. Az egyhetesre tervezett akció alkalmas arra, hogy minden devizahiteles elfáradjon és személyes megjelenésével, aláírásával mutassa meg akaratát, és nem utolsó sorban szolidaritását a beteg gyermekek szüleivel. Aki ide nem jön el, érdemtelen arra, hogy a civilszervezetek, érdekképviselők mozduljanak az érekében.

-------------------------------------------------------

Lehet egy programmal több?

3. Saját politikai program

A mai demokrácia pénzen vett hatalom. A jövő társadalma a civilszerződésen és a szakmai hozzáértésen fog alapulni. Ehhez a mai politikától mentes érdekvédelmi szövetségre lesz szükség. Az alapjai már ma is megteremthetők. Csak körül kell nézni lakókörnyezetükben. Tessék megbeszélni a szomszédokkal, hogy mit szeretnének az utcájukban tenni: a szemetet eltakarítani, a nyugalmat biztosítani (pl. térfigyelés), a szegényeknek egy tál ételt adni, stb. A szomszédokból érdekvédelmi csoportok, választási kiskörök állhatnak össze, ahol bármely párt szimpatizánsának ott a helye. Mert ügyekben gondolkozunk, nem (párt)színekben. Akkor a jelölteket nem plakátokról fogják választani, hanem magunk közül a megismert legjobbat. A 2011-ben a Bátor Program mellett alapított Hiteles Párt ezt a gondolatiságot jelezte. Ma az Értünk Értetek a Hiteles Párt keretein belül dolgozunk ezért a célért. A pártprogramunkat nem a pártkatonák diktálják, hanem a csatlakozott civilszervezetek. A párt gyakorlatilag egy civilszervezeti -érdekvédelmi- szövetség.

 

2018.05.02. Bredd Rádió

Dabasi Tamás szerkesztő beszélget Rudolf Golyóval a közjegyzői okiratok semmisségéről: http://player.bredd.hu/

 

 

2018.04.08. Bátorpontok kiépítése

Most az a dolgunk, hogy a tagjainkat, szimpatizánsainkat csokorbagyűjtve elkezdjük a Bátorpontok kiépítését országszerte. Itt szeretnénk megvalósítani azt a jogi-szakmai-szociális és vállalkozásbarát segítségnyújtást, amellyel minden család előbbrejutását segíthetjük ott, ahol él.

 

 

A korábbi programok, hírek itt találhatóak

 

Legyen minden devizahitelesnek egy pere!

Hogy miért? Mert a saját ügyét mindenkinek magának kell megoldania.

Hogy miért? Mert ezzel egymásnak is segítenek a probléma súlyát bemutatni.

 

Nehézsorsú forint hitelesek is csatlakozhatnak!

Itt a "menü", amiből választani lehet

 

A perhez ezeket az iratokat kell összegyűjteni