www.batorprogram.hu

Akciózunk

Ne feledje! Legyen egy pere! Bankjához egy jó ajánlata

Az aláhúzott szövegrészekre kattintva annak tartalma nyílik meg.

F5 gomb megnyomásával frissítheti az oldalt (egyébként csak a régebbi verziót tudja olvasni)

 

A 2020.09.01. napján készült általános tájékoztató szövege a Bátor Program
peres eljárásban résztvevő tagjai részére

 

 

2020.10.29. "20 éves a devizahitelezés"     Előadás 2020.11.18-án

Hová értünk? Hogyan törte meg a devizahitel rendezési kísérletet Szász Károly PSZÁF elnök? A házigazda Szabó József (Hiteles mozgalom) és Dr. Madari Tibor (Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Egyesület) társaságában bemutatjuk, megbeszéljük. A Bátor Program Egyesületet Dr. Ölveczky István képviseli. A tervek szerint élő adás a facebookon, és kérdésekre is válaszolunk.

A meghívó itt található

 

2020.10.22. Jók az előrejelzések a C-932/19. döntés következményeiről

Itt az újabb hír: vészjósló előjelek a bankok számára az Európai Unió Bírósága előtt C-962/19. számon folyó előzetes döntéshozatali eljárás után.

"Mi történik akkor, ha az Európai Unió Bíróságának döntése miatt semmissé válnak a devizahiteles szerződések? Az ügyben hamarosan döntés születhet, az Indexnek nyilatkozó ügyvédek szerint pedig jó esély van arra, hogy Luxemburgban semmisnek mondják ki ezeket a szerződéseket."

 

2020.10.02. Lengyel sorstárasaink jól haladnak

A hírek szerint Lengyelországban a devizahitelesek sorra nyerik az árfolyamrést, nyerik az árfolyamkockázatot. Milyen jó lenne, ha a magyar bírák is felismernék az erkölcs és a jog elsőbbségét a banki érdekkel szemben.

 

2020.03.25. Nehéz szó nélkül hagyni!

1. A végrehajtások felfüggesztése csak az árverésre, kilakoltatásra terjed ki. A végrehajtók folyamatosan dolgozhatnak, a levonások, letiltások folyamatosan működnek. Pusztuljon a gyengéje! Aki eddig nem tudta fizetni a tartozását, az nem kap fizetési moratóriumot, neki nem kell enni, ő úgyis selejt. Gratulálunk!

Azért egy lehetőség maradt, éljenek vele: az adós kérheti a végrehajtás felfüggesztését a járvány miatti jövedelem kiesése esetén. A nyugdíjasok akkor kérhetik, ha az őket támogató családtag jövedelme, támogatása szünt meg.

57/2020. (III. 23.) Korm. rendelet

7. § (2) A végrehajtást foganatosító bíróság az adós kérelmére kivételesen akkor is felfüggesztheti a végrehajtást, ha az adós a járványügyi intézkedésekkel összefüggésben került olyan élethelyzetbe, amely méltányolható körülmény.

 

Aki ügyfélkapuval rendelkezik, az elektronikus levélben intézheti a felfüggesztési kérelem beadását.

 

2. Elgondolkodtató, hogy mit keresnek azok a katonák az utcán, akik a migránsok, terroristák ellen járőröztek korábban. Mikor fog eszükbe jutni az Operatív Törzs (vírus tudós) rendőreinek, hogy az utcákon maszkot, kesztyűt és fertőtlenítőt kellene osztani, nem hatósági áron (hanem jószolgálati adományként).

 

3. Vihar a biliben

Kedves országgyűlési képviselők! Mit keresnek zárt teremben, védőfelszerelés nélkül 2 méteren belül? Biztos nem a jó példát bemutató foglalkozáson! Pártállásra tekintet nélkül addig kellene tüntetniük (sztrájkolniuk), amíg az otthoni munkavégzésre nem áll át az Országgyűlés. A Kormányt ez a "leállás" nem akadályozza a munkájában, persze akkor hol marad a cirkusz a népnek.

Az ellenzék szerint a Kormánypártok bármit megtehetnek a Parlamentben. Akkor mire jó ez a diktárorellenes szavazásosdi? Kell a cirkusz a népnek? Ebben szívesen partner a FIDESZ is. Önök azonban csak rosszul jöhetnek ki belőle. A Kormány önálló jogon, éppen három hónap múlva fog belebukni a koronavírus elleni küzdelmébe. Miért akarnak ennek részesei lenni?

 

4. Nagyjaink: Áder János

Hogy is mondta Varga Damm Andrea? Köztársasági elnök úr! Mondjon le! Kérdezzük: látta valaki ezt az embert? Annyit tudunk, hogy kemény fáradságos, ámde kitartó munkával tábornoki kinevezéseket írt alá (reméljük orvos tábornokok).

 

 

2020.03.23. Végrehajtások felfüggesztése

Köszönjük a Magyar Kormánynak és a Koronavírus-Járvány elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzsnek a gyors intézkedését a végrehajtási eljárások felfüggesztésére. Egyesületünk 2020. március 21. napján az itt olvasható levélben kérte az összes végrehajtási eljárás felfüggesztését. A Kormány 3 nap alatt intézkedett! A végrehajtási rendelet itt olvasható.

----- Original Message -----

From: Érkeztetők (ME)

To: Bátor Program

Sent: Saturday, March 21, 2020 9:14 AM

Subject: Válasz

Tisztelt Levélíró!

Elektronikus levele megérkezett a Miniszterelnökségre.

Üdvözlettel:

Miniszterelnökség

 

Orbán Viktor és az operatív törzs legfontosabb hétfői bejelentései (2020.03.23.)

"A kormányfő bejelentette újabb, ezúttal 6 pontos gazdasági intézkedéscsomagját. A kormánydöntések több mint 80 ezer kisvállalkozást mentesítenek a járulékfizetés alól, a március 1. előtt keletkezett kataadósságokra mentességet adnak, a kormány felfüggeszti a kilakoltatásokat és végrehajtásokat, továbbá az adóbehajtásokat is. A veszélyhelyzet ideje alatt lejáró gyes- és gyedjogosultságokat fenntartják. Ezenkívül átmeneti adómentességet kapnak a magyarországi médiaszolgáltatók."

 

 

 

2020.03.16. Tárgyalások felfüggesztése

A Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a Legfőbb Ügyész javaslatára a Kormány 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelete értelmében rendkívüli ítélkezési szünet kerül elrendelésre. A rendelet március 15-én lép hatályba.

2020.03.16-tól a veszélyhelyzet megszűnéséig a bíróságok minden tárgyalást elhalasztanak, az idézetteknek a kitűzött tárgyaláson nem kell megjelenniük, a tárgyalás nem kerül megtartásra. Új tárgyalási napot a -veszélyhelyzet elmúlását követően fognak kitűzni.

 

 

 

 

 

A korábbi programok, hírek itt találhatóak

 

Legyen minden devizahitelesnek egy pere!

Hogy miért? Mert a saját ügyét mindenkinek magának kell megoldania.

Hogy miért? Mert ezzel egymásnak is segítenek a probléma súlyát bemutatni.

 

Nehézsorsú forint hitelesek is csatlakozhatnak!

Itt a "menü", amiből választani lehet

 

A perhez ezeket az iratokat kell összegyűjteni