www.batorprogram.hu

Akciózunk

El ne felejtse! Legyen egy pere!

Az aláhúzott szövegrészekre kattintva annak tartalma nyílik meg.

F5 gomb megnyomásával frissítheti az oldalt (egyébként csak a régebbi verziót tudja csak olvasni)

 

2018.12.08. Welmann György nyilatkozata

Jó hír: a Kúria vezetők szerint újra kell gombolni az árfolyamkockázat tisztességtelenségét.

A hír szerint :

"a konzultatív testület 2019. első felében többek között azt tanulmányozza majd, mit tartalmaztak az egykori hitelek kockázatfeltáró nyilatkozatai és az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatók,"

Úgy tűnik nem múlik el nyom nélkül a közel 20.000 devizahiteles per, amelynek nagy részét már elutasították a bíróságok. Mégis csak érzik, hogy valami nagyon nincs rendben.

 

 

 

 

2018.11.06. Hitelesmozgalom rendezvénye      (előzmény 2018.10.30-nál)

Beszámoló: a tanácskozást lakossági fórumként hirdették. A jelenlévők aránya: 10 lakos 30 civilszervezeti vezető-képviselő. Az MSZP segítő kezet nyújtott a devizahiteles szervezeteknek egy országbejárásos ismeretterjesztéshez. Itt jelezzük: bár tudjuk, hogy a devizahitelesek politikai "nagyarcok", csak a saját pártjukban bíznak; mi viszont mindegyik párttal tárgyalunk és együttműködünk, aki segít a megoldásban. Így kérjük értékelni az ilyen híreket.

 

2018.10.31. Adóskamara felhívása

A videókamerával, okostelefonnal -és kellő fellépéssel- rendelkező devizahiteleseket és támogatóikat arra kérjük, hogy rögzítsék képviselőjük véleményét a kilakoltatásokról. A felvételeket az adoskamara@gmail.com címre kérjük elküldeni.

 

2018.10.30. Hitelesmozgalom rendezvénye

Az Európai Bizottságnak meg akarjuk mutatni, hogy a devizahitelesek ügye társadalmi probléma. Ennek egyik útja az országos tájékoztató körút (nem "nemzeti") Hiteles konzultáció.

Első állomása az Európai Bizottsági meghallgatásunkat megszervező MSZP, annak pestlőrinci irodája lesz.

Időpont: 2018.11.06. 17:30.

Helyszín: 1184 Budapest, Üllői út 337. MSZP Iroda

 

2018.10.28. Brüsszelben az Adóskamara

Az Adóskamara az Európai Bizottsághoz fordult a magyarországi bírósági visszaélések, így különösen a devizahitelesek kárárára elkövetett ítélkezési gyakorlat ügyében. Nevezzük Sargentini 2. jelentésnek (ha elkészül).

 

Ennek keretében az MSZP devizahiteles szakértője, Szakács László szervezte meg a találkozót. Az Adóskamara delegációjának tagja: Szabó József Hitelesmozgalom, Kálmán-Pikó István Questor károsultak képviselője, továbbá az egyik devizahiteles ügyvédünk volt.

 

A találkozóra 2018.10.18-án került sor. A delegációt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és közvetlen munkatársa, Thomas Zerdick fogadta.

 

 

 

 

 

 

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke

 

Thomas Zerdick az Európai Bizottság Igazságügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának Személyi Adatvédelmi Hatóságának helyettes vezetője.

Zerdick úr területe a jogi ügyek, jogállamiság, alapvető jogok, az EJEE-hez (Emberi Jogok Európai Egyezménye) való csatlakozás, a polgári és kereskedelmi igazságszolgáltatás, egyenlőség és állampolgárság.

 

 

 

 

 

 

A sajtótájékoztató itt tekinthető meg

A részletes beszámoló pedig itt olvasható

 

2018.10.27. Mit perelünk

Itt most csak a legáltalánosabb alapvetést írjuk, nyilván szerződésenként, ügyfél körülménytől függően változhat a perlési lehetőség.

Közjegyzői szerződéssel, kötelezettségvállaló nyilatkozattal felvett forint és devizakölcsönök esetén, ha el akarja kerülni a végrehajtást, 21.000Ft illetékkel indítható per.

Folyamatosan fizető ügyfelek ne pereljék az árfolyamkockázatot, mert a C-51/17. EUB ítélet utáni joggyakorlat még nem kedvező.

Egyéb kölcsönöknél várjuk meg, amíg a hitelező (bank vagy faktorcég) beperel.

A törzskönyv kikérés bank/szerződés függő, ott lehet esetleg eredményesen perelni.

A megállapodáshoz feltétel javító intézkedésként érdemes pert indítani, akár árfolyamkockázatra is (illeték 15.000Ft).

 

2018.10.27. Gyalázatos teljesítmény

Tisztelt devizahitelesek! Egyetlen pályázat érkezett. Szégyelljék magukat! És többet ne kérdezze devizahiteles, hogy most elviszik-e a házát?! Se a saját ügyükben, se másokért nem képesek egy lépést sem tenni!

 

2018.10.12. Faktorálálási pályázat. Leadási határidő: 2018.10.26!

Ahogy korábban jeleztük, eljött az ideje, hogy magunk szervezzük meg a banki követelések kivásárlását.

A pályázatban az vehet részt, aki rendezni szeretné a tartozását és erre egyösszegű (vagy részlet)fizetési lehetőséggel rendelkezik.

Kérjük töltse ki és küldje vissza a mellékelt Adatlapot 2018.10.26. napjáig. Letölthető verzió: Adatlap

Mindannyiunk érdeke, hogy a legtöbb adóst behozzuk a rendszerbe, mert nagyobb adós csomag kivásárlása alacsonyabb összegen valósulhat meg, mint az egyenkénti adósságrendezés, kivásárlás. Segítsék egymást, keressék egymást és ajánlják a lehetőséget, kifejezetten reklámozzák a közösségi oldalakon.

Mi felkészültünk!

 

2018.10.12. Javaslat az ügyvédeknek, mire hivatkozzanak a perekben az árfolyamkockázatról

Biztassák ügyvédjeiket, hogy alkalmazzák az itt közzétett hivatkozásokat.

 

2018.10.11. Állítsuk meg a végrehajtásokat

2018.10.14. 16:00 Kossuth tér

Az Adóskamara tájékoztatót tart a C-51/17. EUB ítélet alkalmazhatóságáról és

a jelenlevők aláírásukkal szorgalmazhatják a végrehajtások azonnali felfüggesztését tartalmazó törvényjavaslat parlamenti elfogadását.

 

2018.10.11. A kúria döntött

A Kúria úgy döntött, hogy minden marad a régiben.

Hányan is voltak az utcán a devizahitelesek közül a Kúria jobb belátására bírására? Ön, aki olvassa, ott volt? Ön hány érdekvédelmi szervezetnek tagja és ott milyen aktív tevékenységet végez? No a Kúria álláspontja éppen az Ön "eredményes" működését mutatja. Ha nem akarja elveszteni a lakását, akkor tegyen érte. Ma már kevés perelni. Az csak az alap, az csak része a megoldásnak, de maga a megoldás.

Kezdje azzal, hogy az itt megjelenő híreket megosztja 10-20 társával, hírláncot szerveznek és a társai is tegyék ugyanezt. A civilszervezeti tagok pedig vegyék komolyan a tagdíj fizetést, mert az is segíti a munkát, ha a vezetőknek van miből fizetni a könyvelőt, az utazásokat, ha már az idejüket szánják Önökre.

eredeti forrás: http://kuria.birosag.hu/hu/konz-ervenytelensegi, http://kuria.birosag.hu/sites/default/files/konz_testulet/sajtokozlemenyc-51.17_masolata_0.pdf

 

2018.09.21. Fogyasztóvédelem az Unióban

Kedves Bátor Program tagok és támogatók!

Az európai bírósági döntések kapcsán két gondolat fogalmazódik meg:

1. Ha az Európai Bíróság döntései jelentősen befolyásolják –a fogyasztók érdekében- az ítélkezési gyakorlatot (lásd árfolyamrés kérdése a C-26/13. EUB ítélet előtt és után);

2. Ha az uniós szervek határozzák meg a tisztességes eljárás kereteit, tehát (most már szélesebb jogkörben gondolkodva) a tisztességes jogvédelmet (lásd Sargentini jelentés);

akkor nekünk nem kellene ott lennünk a saját érdekeink védelmében (a pártjaink és pártcsaládjaik helyett)?

 

HÁT LEGYÜNK OTT!

Készüljünk az Európai Parlamenti választásra!

 

2018.09.20. Itt a C-51/17. Európai Bírósági Ítélet

Itt található a Bátor Program elemzése

A jó hír, hogy mindazt megerősíti, amit eddig állítottunk a devizakölcsönök tisztességtelenségéről: röviden: a fogyasztónak tudnia kell, hogy mit vállal a saját pénzügyi teljesítőképességeihez képest!

A rossz hír, hogy ezt eddig sem akarta a magyar bíróság figyelembevenni.

A C-51/17. sikerpályára akkor áll, ha az alapügyletben a Fővárosi Ítélőtábla megállapítja az Ella Bank árfolyamkockázati kikötésének a tisztességtelenségét. Az elsöprő sikerhez pedig a felülvizsgálat megnyerése is szükséges a Kúrián.

 

2018.08.08. Készüljünk szeptemberre!

Röviden megfogalmazhatjuk, hogy gyalázatos, amennyire a parlament a devizahitelesek problémáját mellőzi. De az is gyalázatos, hogy a devizahitelesek képtelenek magukért kiállni. (Az Adóskamara március 13-i erődemonstrációján a 3millió devizásból 300fő vette a fáradságot a megjelenésre. Az április 8-dikai választásokra ugyanez a 3milliós tömeg elfáradt és sikeresen beszavazta azt a pártot, aki át sem vette az Adóskamara 12 pontját!)

 

A Bátor Program 2 akciót indít, esélyt adva az érdekeink érvényesítésére.

1. Faktorálás

Feltérképezzük azokat az általunk ismert adósokat, akik meg akarják oldani a tartozásukat és erre egyösszegű (vagy részlet)fizetési lehetőséggel rendelkeznek. Bankonként csokorbaszedjük és faktorálni fogjuk.

 

2. Aláírás gyűjtés

Dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő elkészítette a devizahitelesek és a családtagjaikat otthon ápolók körében szükséges intézkedések törvényjavaslatát.

A mi dolgunk lesz, hogy a Parlament előtt felállított aláírásgyűjtő pultnál aláírásunkkal megerősítsük a törvénytervezet elfogadását. Az egyhetesre tervezett akció alkalmas arra, hogy minden devizahiteles elfáradjon és személyes megjelenésével, aláírásával mutassa meg akaratát, és nem utolsó sorban szolidaritását a beteg gyermekek szüleivel. Aki ide nem jön el, érdemtelen arra, hogy a civilszervezetek, érdekképviselők mozduljanak az érekében.

-------------------------------------------------------

Lehet egy programmal több?

3. Saját politikai program

A mai demokrácia pénzen vett hatalom. A jövő társadalma a civilszerződésen és a szakmai hozzáértésen fog alapulni. Ehhez a mai politikától mentes érdekvédelmi szövetségre lesz szükség. Az alapjai már ma is megteremthetők. Csak körül kell nézni lakókörnyezetükben. Tessék megbeszélni a szomszédokkal, hogy mit szeretnének az utcájukban tenni: a szemetet eltakarítani, a nyugalmat biztosítani (pl. térfigyelés), a szegényeknek egy tál ételt adni, stb. A szomszédokból érdekvédelmi csoportok, választási kiskörök állhatnak össze, ahol bármely párt szimpatizánsának ott a helye. Mert ügyekben gondolkozunk, nem (párt)színekben. Akkor a jelölteket nem plakátokról fogják választani, hanem magunk közül a megismert legjobbat. A 2011-ben a Bátor Program mellett alapított Hiteles Párt ezt a gondolatiságot jelezte. Ma az Értünk Értetek a Hiteles Párt keretein belül dolgozunk ezért a célért. A pártprogramunkat nem a pártkatonák diktálják, hanem a csatlakozott civilszervezetek. A párt gyakorlatilag egy civilszervezeti -érdekvédelmi- szövetség.

 

2018.05.02. Bredd Rádió

Dabasi Tamás szerkesztő beszélget Rudolf Golyóval a közjegyzői okiratok semmisségéről: http://player.bredd.hu/

 

 

2018.04.08. Bátorpontok kiépítése

Most az a dolgunk, hogy a tagjainkat, szimpatizánsainkat csokorbagyűjtve elkezdjük a Bátorpontok kiépítését országszerte. Itt szeretnénk megvalósítani azt a jogi-szakmai-szociális és vállalkozásbarát segítségnyújtást, amellyel minden család előbbrejutását segíthetjük ott, ahol él.

 

 

A korábbi programok, hírek itt találhatóak

 

Legyen minden devizahitelesnek egy pere!

Hogy miért? Mert a saját ügyét mindenkinek magának kell megoldania.

Hogy miért? Mert ezzel egymásnak is segítenek a probléma súlyát bemutatni.

 

Nehézsorsú forint hitelesek is csatlakozhatnak!

Itt a "menü", amiből választani lehet

 

A perhez ezeket az iratokat kell összegyűjteni