A 2020.09.01. napján készült általános tájékoztató szövege a Bátor Program

peres eljárásban résztvevő tagjai részére

 

Befizetések

1. TAGDÍJ

Akinek lehetősége van, pótolja és a jövőben igyekezzen fizetni a Bátor Program egyesületi 1000Ft/hó tagdíjat a bankszámlára:

Bátor Program Egyesület Bank: CIB 10701331-67706985-51100005

(Jelenleg is gondot okoz a bankszámla fenntartása, a postafiók költsége, a könyvelési díj, a munkához szükséges adattárak, rendszerek használati díja vagy például a  videónyilvános tárgyalás megszervezése 10.000Ft/alkalom. A tárgyalások napi tapasztalatait feldolgozó zártláncú ügyvédi rendszer elérhetősége 5000Ft/hó, a külföldi dokumentumok fordítása több tízezer forint.)

A Bátor Program szolgáltatásokat a pénzügyi megerősödéssel arányosan szélesíteni tudjuk:

- EREDMÉNYES hitelezői megállapodás 3 hónap alatt,

-TULAJDONVÉDELEM ingatlanra/gépkocsira,

-törzskönyv nélküli gépkocsik-motorkerékpárok kivásárlása,

- online videóközvetítés-videófelvétel készítés a bírósági tárgyalásokról,

továbbá

- mintalevelek, telefonon ügyvédi tanácsadás, részletfizetés az ügyintési-ügyvédi díjakra, vállalkozói reklámoldal  már eddig is működött.

 

 

ADATLAP 2020

Aki még nem töltötte ki a "2020 Adatlap"-ot. Kérjük, pótolja.

Számításaink szerint 2021. februárra várható a devizahitelesek problémájának végleges rendezése az Európai Unió Bírósága előtt fekvő C-932/19. számú előzetes döntéshozatali eljárásra adott válasszal.

 

Addig ilyen sorrendben pereljük a tisztességtelen árfolyamkockázatot, a tisztességtelen felmondást, az Uniósszabály-ellenes DH törvény szerinti elszámolást árfolyamrésre, kérve az eredeti állapot helyreállítását.

Ahhoz, hogy a perben jól nyilatkozzunk, hogy jól tudjuk tovább intézkedni; kérjük tartsa naprakészen az adatlapot.

Tisztességtelen az árfolyamkockázat, ha nem hívták fel a figyelmet a törlesztőrészletek jelentős emelkedésére.

Érvénytelen a felmondás, ha a 2015. év áprilisában kapott DH törvény szerinti elszámolásban kimutatott tisztességtelenül felszámított összeg nagyobb, mint annyi a 2015. február előtt felmondáskor az elmaradása volt.

Az Uniós Bíróság szerint a DH törvény szerinti érvényessé-nyilvánítás helyett lehet kérni az eredeti állapot helyreállítását.

 

1. Árfolyamkockázat tisztességtelenségéről szóló perekhez:

ADATLAP 2020

2020. év sok változást hozhat a pervitelben. Az Irodánknak az ügyben tett jogi nyilatkozatait, döntéseit segíti, ha naprakész ismereteink vannak az ügyfél szerződési állapotáról (fizetve, felmondva, végrehajtás alá került) és arról, hogy mikor, mekkora összegek kerültek befizetésre. Célszerű legalább negyedévente jelezni a változást az Adatlapon. A legfrissebbet mindig a honlapon keresse: www.batorprogram.hu/iratok/Adatlap.doc.

Kérjük ellenőrizze, hogy rendelkezésünkre álljon egy 3 hónapnál frissebb adatlap 2020.

 

2. A felmondás érvénytelensége iránti perhez elegendő tudni a felmondásig befizetett összeget.

(Pernyertesség esetén megszüntethető a végrehajtás)

 

3. A tisztességtelen árfolyamrés alapján kért eredeti állapot helyreállítása iránti perben elegendő az összes befizetés ismerete.

Árfolyamkockázattal elbukott per után ajánlott (Pernyertesség esetén csak a különbözettel kell elszámolni.)

 

És akinek még ezenfelül is maradt ideje szöszmötölésre, az nézze át az iratait, hogy rendelkezésre áll-e minden a perhez:

http://batorprogram.hu/0/Konzultaciomb.htm