2017.10.26.

,164.jpg

 

BÁTOR PROGRAM

Egyesület

 

Bank: CIB 10701331-67706985-51100005

Nytsz: 01-02 0014850.          Adószám: 18333484-1-42

Székhely: H-1154 Budapest, Őrjáró tér 5.     (+36)30/589-3950

www.batorprogram.hu                Email: bator@kerekesdr.hu

Félfogadás hétfőn 10:00 és 16:00 óra között. Tel ügyelet: hétfőn 08:00 és 09:00 között

 

 

Választási program

 

Hogy miért választási? Azért mert, ha azt akarjuk, hogy a devizahitelesekre odafigyeljenek, akkor az általános országos fórumon, -amelyet országgyűlési választásnak hívnak- meg kell mutatni magunkat.

 

Legyen programunk, amit elvihetünk a pártoknak, hogy támogassák, képviseljék.

 

 

VI/I.  Mit szeretnénk?

A deviza alapú/elszámolású szerződések forintosítását szerződéskötéskori árfolyamon.

 

Mire alapozzuk a kérésünket?

1. A Kúria pontosan meghatározta, hogy tisztességtelen a korlátlan kockázat kikötése, ha a fogyasztó korlátozott kockázattal számolhatott. Márpedig egyetlen adóst nem figyelmeztettek a jövedelme bevizsgálása után, hogy a törlesztőrészlete akár meg is haladhatja ezt a jövedelmet.

 

2. Az uniós irányelvek is kizárják az olyan szerződési feltételek alkalmazását, amelynek gazdasági következményeit a fogyasztó nem képes belátni. A Kúria maga rögzítette, hogy a bankok nem láthatták előre az árfolyamváltozást. No a fogyasztóktól sem várható el.

 

3. A tisztességtelenség következménye, hogy a kikötés a fogyasztót nem terheli, azaz marad az eredeti árfolyam a szerződés teljes időtartama alatt.

 

Hogyan szeretnénk az elszámolást?

Ugyanúgy, ahogy az árfolyamrés visszafizetésénél/beszámításánál, törvényi rendezéssel, a perek perköltség mentes megszüntethetőségével. A végrehajtások elszámolásig történő felfüggesztésével.

 

Egy lényeges különbséggel: a panaszos eljárásban nem az adósnak kell átszámolni a tételeket, hanem ehhez az MNB által kidolgozott programba kell csak ellenőrizni a teljesítések egyenlegét.

 

 

VI/II. Mit szeretnénk?

Tisztességes végrehajtást

1. Meg kell szüntetni a gebines (önálló) bírósági végrehajtást és hozzátapadó sikerdíjas költségeket. A Nemzeti Adóhatóság végrehajtói éppen megfelelő tudással és apparátussal rendelkeznek a végrehajtások intézésére.

 

2. Tilos a kilakoltatás, ingatlan árverés, ha a követelés 2 éven belüli megtérülése várható. Tilos az ingófoglalás, ha az adós munkabérrel (közmunkadíjjal) rendelkezik.

 

A közmunkára mindenki jogosult, amelynek bére nem lehet alacsonyabb a minimálbérnél.

 

VI/III.        Mit szeretnénk?

Tisztességes hitelezést

 

1. A törlesztőrészletek az adós teljesítőképességéhez igazodnak és nem a gazdaság (nem) teljesítőképességéhez: nincs egyoldalú törlesztőrészlet emelés. Teljesítőképesség csökkenés esetén átütemezhető a törlesztés (kevesebb törlesztőrészlettel, hosszabb futamidővel).

 

VI/IV.        Mit szeretnénk?

Nemzeti Adóskezelő Intézetet

 

Feladata az adósságcsapdába került személyek, családok segítése tanácsadással, munkahely (közmunka) közvetítéssel, foglalkoztatásukkal, (kényszer)vállalkozásaik menedzselésével, e munkába széleskörben bevonva a civilszervezeteket és foglalkoztatást biztosítva a közmunkások számára.

 

 

VI/V. Mit szeretnénk?

Adócsökkentést

 

Tudjuk, hogy a gazdasági fejlődés visszahúzó eleme a magas adó. Ezért olyan megoldásokat kell találni, amelyek alacsonyabb adóterhek mellett is biztosítani tudják az állam működését.

Ötleteink: takarékos apparátus, civilszervezeti támogatás a munkaterületek megerősítésére, az állami vállalatok számának és bevételeinek növelése az állam eltartására.

 

 

VI/VI.        Mit szeretnénk?

Tisztességes országot

 

Devizahitelesként, adósként, fogyasztóként, vállalkozóként, szülőként és gyermekként se kívánhatunk mást, mint a jóerkölcsön alapuló társadalmat. Ebben magunknak kell előljárni jó példával. Akkor elvárhatjuk a pártoktól, az állami apparátustól, hogy eljárásukra, működésükre büszkék lehessünk és érezzük, hogy értünk dolgoznak.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

És vegyük tudomásul: bankokra, kormányra szükségünk van. Nem elzavarni, hanem megváltoztatni kell őket.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A sikeres jövőért

Bátor Program munkatársai

 

Ajánlás magunknak:

Mindenki vegyen maga mellé 12 embert, akiért és akivel szívesen dolgozik.

Legyünk bátrak a közösségünk építésében!

 

Érdemes az elődeink klasszikus üzenetét megszívlelni:

Azt cselekedjétek másokkal, amit

szeretnétek, hogy mások cselekedjenek veletek,

mert EZ a TÖRVÉNY.